Joomla’s president op Joostock

“Wat ik zo leuk vind aan evenementen zoals dit,” zegt Rowan Hoskyns Abrahall, de huidige president van Joomla, “is dat mensen met elkaar praten, in plaats van te luisteren naar één persoon op een podium.”

Lees meer

Handige tools voor projectplanning

Rachel Walraven vertelt:

Je kunt je eigen projectplanning prima op orde hebben, maar klanten zijn lastig te sturen. Om toch overzicht te houden kun je handige tools gebruiken. We hebben in deze sessie gekeken naar Trello in combinatie met de Calendar for Trello, een tip van Hilda Abbing.

Lees meer

Joomla versus Wordpress

Frits Jongbloets vertelt:

Elke Joomla-webbouwer zal het herkennen: de vraag of WordPress niet beter is. Dat was het onderwerp van deze sessie. We begonnen met wat uitwisseling over – bijvoorbeeld – het gebruiksvriendelijker maken (of zelfs uitkleden) van de backend.

Lees meer

Samenwerken aan Joomla projecten

Jan van Kuijk vertelt:

Joomla professionals werken al vaak samen. Het leuke aan de Joomla community is dat we elkaar zien als collega’s, daardoor gaan we heel open om met elkaar en delen we kennis en informatie.

Lees meer

Onderhoud en support

Sander Potjer vertelt:

Dit was een leuke, open discussie. We ontdekten bijvoorbeeld dat we met z’n allen best wat meer geld mogen vragen.

Lees meer

Gratis templates

Etienne Martens vertelt:

Dit was een presentatie van Maarten Blokdijk, die heeft een gratis template gemaakt, gebaseerd op Bootstrap 3.

Lees meer

SEO en Joomla

Bianca Crown vertelt:

Wat werkt goed voor SEO: images comprimeren. Content first. Netjes je headings gebruiken (h1, h2 etc). Kruimelpad: je bezoeker gebruikt het misschien niet (meer) maar Google wel.

Lees meer

Creatief met custom fields

Sander Potjer vertelt:

Custom fields gebruiken kan heel wat extensies overbodig maken, zeker als je custom fields combineert met template overrides.

Lees meer

Beheertools voor updaten en security

Jan van Kuijk vertelt:

Deze sessie ging met name over Watchful.li, MyJoomla en YourSites, waarbij de laatste een enorm leuke (en betaalbare) oplossing bleek om je sites te beheren.

Lees meer

J2Store

Remco Janssen vertelt:

Alle deelnemers aan deze sessie werken met J2Store of hebben er wel eens mee gewerkt. We hebben gekeken naar dingen waar we tegenaan liepen en hoe je die kunt oplossen.

Lees meer

Joomla 4: wat kun jij doen?

Bianca Crown vertelt:

Dit was een pittige discussie, waarin duidelijk naar voren kwam dat er hulp nodig is. Hoe meer mensen er aan Joomla 4 werken, hoe eerder het kan uitkomen.

Er is vooral hulp nodig bij het wegwerken van issues.

Lees meer

Marketing: de hit-sessie van Joostock 2018!

Rachel Walraven vertelt:

We hebben een enthousiaste community, maar in het Nederlandse taalgebied zijn er ook veel Joomla-professionals die we nog niet tegenkomen in die community.

Lees meer

Bijdragen aan de community, waarom (niet)

Marco Dings vertelt:

Joomla als project heeft mensen nodig. We gebruiken allemaal Joomla, niet iedereen geeft iets terug. Wat je teruggeeft hoeft echt niet altijd iets technisch te zijn.

Lees meer