Frits Jongbloets vertelt:

Elke Joomla-webbouwer zal het herkennen: de vraag of WordPress niet beter is. Dat was het onderwerp van deze sessie. We begonnen met wat uitwisseling over – bijvoorbeeld – het gebruiksvriendelijker maken (of zelfs uitkleden) van de backend.

Daarna besloten we dat je best WordPress en Joomla met elkaar kunt vergelijken (uiteraard in het voordeel van Joomla), maar dat het constructiever kan zijn om te kijken hoe je Joomla beter op de kaart kunt zetten. Onderwijs kan daarin een belangrijke rol spelen. Zolang WordPress op opleidingen nog het meest gebruikte CMS is als het gaat om “hoe bouw je een website”, is daar nog veel te winnen. Als je binnen wilt komen bij een opleiding, gaat dat het beste met een kant-en-klaar project. Binnen Joomla internationaal is budget beschikbaar voor onderwijsprojecten. Vanuit de deelnemers aan deze sessie komt waarschijnlijk een initiatief voor zo’n project.

Daarnaast is het goed om https://launch.joomla.org/ onder de aandacht te brengen, de plek waar je à la WordPress een gratis website kunt maken met een complete Joomla-installatie. De site krijgt dan de naam die jij verzint, gevolgd door joomla.com. Nog te weinig mensen weten dat dit mogelijk is.

Joomla versus Wordpress