Rachel Walraven vertelt:

We hebben een enthousiaste community, maar in het Nederlandse taalgebied zijn er ook veel Joomla-professionals die we nog niet tegenkomen in die community.

Daar gaan we ons in de marketing (ook) op richten. We willen Joomla-gebruikers ondersteunen met PR, informatie en argumenten om voor Joomla te kiezen.

Er komt een marketingwerkgroep met een vaste kern, uitgebreid met mensen die (soms) willen helpen.

Wat gaat er concreet gebeuren?

Er komt een brochure voor klanten; die is in concept klaar, maar er moet nog feedback op komen.

Er komt een bedrijvenindex op https://www.joomlacommunity.nl/; er zijn vrijwilligers nodig die die bedrijvengids willen helpen vullen (die dienen zich meteen nu al aan).

We gaan actief artikelen publiceren op https://www.joomlacommunity.nl/: allerlei onderwerpen die met Joomla te maken hebben. Daar melden zich ook meteen acht vrijwilligers voor, met nog een paar erbij gaat dat goed komen. Twee vrijwilligers melden zich voor de eindredactie. Het idee is dat je ook het stokje doorgeeft: als je zelf iets hebt geschreven, kun je iemand anders vragen om over een ander onderwerp een artikel te schrijven.

Daarnaast gaat de werkgroep dus bij elkaar komen. Via https://www.joomlacommunity.nl/ kun je zien wanneer. Ook als je nog niet weet of je wel iets wilt gaan doen, ben je welkom om mee te komen denken.