Wanneer is Joostock precies?

Joostock begint op zaterdag 7 oktober 2017. Vanaf 9.30 ben je welkom in het Blue Collar Hotel in Eindhoven. Het dagprogramma omvat drie blokken met parallelsessies; eentje voor en twee na de lunch. Daarna gaan we samen eten en vervolgens duiken we de hotelbar in. Op zondagochtend 8 oktober, na het ontbijt, is er nog één gezamenlijke activiteit.

Ik kom niet, maar ik wil wel zo'n uniek shirt, kan dat?

Dat kon, maar nu niet meer. De T-shirts moesten op bestelling gemaakt worden (ja, ze zijn dus echt, echt uniek), en de bestelling is al naar de drukker. Volgend jaar beter :)

Wie organiseren Joostock?

Joostock wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers: Josien Verreijt-Nielsen en Anja de Crom regelen zo'n beetje alles, Patrick Smits ontwierp het logo, de flyer en het T-shirt, Hans van der Meer beheert de social media, Erik van Doorne coördineert de zaterdagavond en kijkt of hij wat muzikanten bij elkaar krijgt, Hilda Abbing werft de sponsors en Ruud van Zuidam is de initiator van het evenement.

Kan ik mijn partner/familie meenemen?

Van ons mag je. We hebben geen officieel partnerprogramma (het is een unconference, weet je nog?), maar er is genoeg te doen in Eindhoven. Je partner kan naar het Philipsmuseum, of een fietstochtje maken langs de Silly Walks tunnel en de graffitikunst in De Berenkuil, zichzelf naar het verleden beamen in het Prehistorisch Dorp of zich vergapen aan mooie spullen van sloophout bij Piet Hein Eek... Liever iets in de buurt van het hotel? Op Strijp S kun je de lekkerste ijsjes van Eindhoven eten, de winkeltjes van upcoming designers bekijken in de Urban Shopping mall of rondstruinen in Markthal Het Veem.

Blijven slapen kan natuurlijk, we zitten immers in een hotel. Je kamer kun je rechtstreeks bij het hotel boeken.

Is Joostock een ZZP'er-feestje?

Nee en ja. Veel mensen die met Joomla werken zijn ZZP'ers. En dus zou het zomaar kunnen gebeuren dat er onderwerpen op het programma komen die niet zo veel met Joomla te maken hebben. Hoe je je werk organiseert, bijvoorbeeld. Of hoe je een lastige klant opvoedt (of de deur wijst). Ben je geen ZZP'er, dan kan het nog steeds handig zijn om bij zo'n sessie aan te schuiven, want al snel zal blijken dat chaos chaos is, of je nou ZZP'er bent of niet. En dat je "klant" net zo goed kunt vervangen door "gebruiker", als je alleen maar een site beheert voor de handbalclub. En we garanderen dat Joomla ook tijdens zo'n sessie vroeg of laat ter sprake komt.

Is Joostock een developer-feestje?

Nee en ja. De mensen die je altijd enthousiast hoort praten over unconferences (vaak over zeer technische onderwerpen, en dan ook nog eens in het buitenland) zijn opvallend vaak developers. Die vinden het leuk als iets van tevoren nog niet vast staat (dingen maken die er nog niet zijn, dat is hun vak). Joomla-developers zijn ook nog eens enorm aardige mensen, dus we boffen wel als er een paar developers komen. Maar: Joostock is géén developer-feestje. Het is een evenement voor iedereen die met Joomla werkt, of dat nou professioneel is, of voor de hobby, of als developer, of... Samen maken we Joostock.

Is Joostock een muziekfeestje?

Nee en ja. Joostock is een Joomla-feestje. Maar omdat we ontdekten dat veel Joomlers muziek maken, en het hartstikke leuk is om dat met z'n allen te doen, is er op Joostock wel ruimte voor muziek. Daar kun je aan meedoen. Of naar luisteren. En als je daar geen zin in hebt, dan doe je iets anders, want dat kan ook.

Is Joostock een Joomla-feestje?

Kijk, dat is de vraag waar we nou eens echt volmondig ja op kunnen zeggen. Op Joostock draait alles om Joomla en om de mensen die met Joomla werken. Of je het nou als hobby doet of voor klanten, of extensies ontwikkelt. Samen hebben we een gigantische hoeveelheid kennis in huis. Laten we eens kijken hoe ver we komen als we al die kennis op één plek samenbrengen.

Wat gaan we doen op Joostock?

Dat is nou net die éne vraag die wij niet kunnen beantwoorden, want dat is aan jou. Hoe we het gaan doen, dat weten we gelukkig wel. 's Morgen verzamelen we en inventariseren we de onderwerpen die iedereen inbrengt. We bepalen wat voor soort sessie bij zo'n onderwerp hoort, en dan delen we de dag in. Er vinden meerdere sessies tegelijkertijd plaats, je kunt dus kiezen wat je gaat doen. 's Avonds gaan we socializen en netwerken (oftewel: drinken :)) in de buurt van het hotel. Die ruimte bestaat uit verschillende verdiepingen en hoekjes. Net als overdag kun je ook hier kiezen wat je gaat doen: rustig in een hoekje bugs fixen, discussiëren, muziek maken, plezier hebben, pokeren: het kan allemaal.

Hoe is de ticketprijs opgebouwd?

In de ticketprijs zit de lunch, het diner, koffie en thee gedurende de hele dag, een lekkere smoothie en een Brabantse snack. Met het kleine bedrag dat overblijft dekken we de kosten voor de huur van de ruimtes, overdag en 's avonds.

Hoe moet ik een kamer boeken?

Je kunt je kamer rechtstreeks boeken via het Blue Collar Hotel. Ben je fan van Booking.com, dan kun je daar natuurlijk ook boeken.

Heb je via onze site een kamer gereserveerd en betaald, dan hebben wij die voor je gereserveerd.

Samen

De Joomlers hieronder hebben al zo hun ideeën over wat ze op Joostock zouden willen beleven. Welke onderwerpen vind jij interessant?

 

Erik

Erik van Doorne

Remco

Remco Janssen

Edith

Edith van Leeuwen

Hans

Hans Kuijpers

Anja

Anja Hage

Sander

Sander Potjer

Eli

Eli Aschkenasy

Peter

Peter van Westen

Waar was Joostock 2017?

Joostock was niet mogelijk geweest zonder deze sponsors (dankjewel!):

© 2017 Joostock

JoomlaDay™ events are officially recognized, but not organized, by the Joomla!® Project and Open Source Matters, Inc. Each event is managed independently by a local community. The Joomla! name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.