Waar en wanneer?

Vrijdag 29 november 2019
13:00 - 17:00

De Molenplaats, Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem

Wat is de achtergrond?

De meest populaire sessies tijdens de Joostock Unconferences zijn de sessies die gaan over hoe-doe-jij-dat-nou onderwerpen. We kunnen er geen genoeg van krijgen om in elkaars keuken te kijken, nieuwe dingen te leren en ideeën op te doen voor ons eigen werk. Dat is de aanleiding voor The Toolkit Sessions

Waar gaat het over?

Tijdens The Tookit Sessions besteden we aandacht aan een aantal handige, nuttige en slimme tools die je kunt gebruiken om sneller, gemakkelijker of beter te werken. Als je een beetje serieus met je werk bezig bent, mag je The Toolkit Sessions niet missen :) (al was het alleen maar om het gezellige drankje na afloop).

We staan vanaf 13 uur klaar om je te ontvangen. Om half twee (stipt!) gaan we los! In drie presentaties en een vraag-maar-raak-sessie komen verschillende tools aan de orde.

1. Beheertools voor je Joomla website: (welke) moet je kiezen?

Presentatie door Jeroen Moolenschot (Joomill)

Er zijn verschillende extensies en externe tools waarmee je het beheer van je Joomla site(s) kunt vereenvoudigen, al dan niet op afstand. Watchful en MyJoomla (tegenwoordig MySites.guru) zijn daar voorbeelden van (beide tools werken inmiddels ook voor WordPress). YourSites is een relatief nieuwe beheertool. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende tools? Welke moet je kiezen? Of heb je ze misschien allemaal nodig? Jeroen Moolenschot legt het uit. 

2. Samenwerken met andere Joomlers, hoe regel je dat technisch?

Drie korte presentaties door Lisette Giesen (Webteam4u), Josien Verreijt-Nielsen (de Webcirkel) en Rick Spaan (R2H)

Wanneer je samenwerkt, of dat nou binnen een bedrijf is of met collega ZZP'ers, komt onvermijdelijk de vraag: hoe gaan we het organiseren? Wat gebruiken we om te plannen, hoe houden we onze tijd bij en zorgen we dat we niet over de uren heen gaan? En als we dingen gaan ontwikkelen, wat gebruiken we daar dan voor? Gaan we verschillende tools koppelen en zo ja hoe dan?

Er zijn enorm veel tools waarmee je kunt werken. Trello, Asana, Basecamp, Github, Toggl, Harvest, Slack en Glip, bijvoorbeeld. En dat zijn er maar een paar. Hoe vind je de juiste voor jou/jullie?

Lisette, Josien en Rick werken alle drie samen, en alle drie in verschillende constructies. Zij vertellen ons graag welke tools zij gebruiken, wat de sterke en minder sterke kanten zijn en hoe zij ze optimaal inzetten om projecten tot een succes te maken.

3. Money, money, money...bird

Presentatie door Annetje Tielemans (Tielemans Administraties)

De ZZP’ers in het Joostock-team gebruiken allemaal Moneybird voor de facturering. Wij vinden het een superfijn programma. Administratieprofessional Annetje Tielemans is er ook blij mee. In deze presentatie zal ze ons laten zien: wat Moneybird is, wat je ermee kunt, waarom het niet alleen handig is voor jou, maar ook voor je boekhouder of belastingadviseur of administratiekantoor of accountant of wie dan ook de financiële dingen voor je doet, koppeling met Mollie, koppeling met andere tools (zoals tijdschrijven). En ze deelt ook nog eens handige Moneybird-tips met ons!

4. Vraag maar raak

Alle sprekers

Ruimte om aan alle sprekers al je vragen voor te leggen.

5. Tijd voor een drankje!

Na afloop is er nog een uurtje de tijd om gezellig iets te drinken. Wie wil kan mee gaan eten in de stad (geef dat aan als je je kaartje bestelt, we moeten namelijk reserveren; kosten eten zijn € 17,50 p.p. exclusief drank, en er komen verschillende gerechten op tafel waar iedereen uit kan kiezen).

Koop nu je kaartje!