Waar en wanneer?

Vrijdag 29 november 2019
13:00 - 17:00

De Molenplaats, Sonsbeek
Zijpendaalseweg 24a
6814 CL Arnhem

Wat is de achtergrond?

De meest populaire sessies tijdens de Joostock Unconferences zijn de sessies die gaan over hoe-doe-jij-dat-nou onderwerpen. We kunnen er geen genoeg van krijgen om in elkaars keuken te kijken, nieuwe dingen te leren en ideeën op te doen voor ons eigen werk. Dat is de aanleiding voor The Toolkit Sessions

Waar gaat het over?

Tijdens The Toolkit Sessions besteden we aandacht aan een aantal handige, nuttige en slimme tools die je kunt gebruiken om sneller, gemakkelijker of beter te werken. Als je een beetje serieus met je werk bezig bent, mag je The Toolkit Sessions niet missen :) (al was het alleen maar om het gezellige drankje na afloop).

We staan vanaf 13 uur klaar om je te ontvangen. Om half twee (stipt!) gaan we los! In drie presentaties en een vraag-maar-raak-sessie komen verschillende tools aan de orde.

1. Beheertools voor je Joomla website: (welke) moet je kiezen?

Presentatie door Jeroen Moolenschot (Joomill)

Er zijn verschillende extensies en externe tools waarmee je het beheer van je Joomla site(s) kunt vereenvoudigen, al dan niet op afstand. Watchful en MyJoomla (tegenwoordig MySites.guru) zijn daar voorbeelden van (beide tools werken inmiddels ook voor WordPress). YourSites is een relatief nieuwe beheertool. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende tools? Welke moet je kiezen? Of heb je ze misschien allemaal nodig? Jeroen Moolenschot legt het uit. 

2. Samenwerken met andere Joomlers, hoe regel je dat technisch?

Drie korte presentaties door Lisette Giesen (Webteam4u), Josien Verreijt-Nielsen (de Webcirkel) en Rick Spaan (R2H)

Wanneer je samenwerkt, of dat nou binnen een bedrijf is of met collega ZZP'ers, komt onvermijdelijk de vraag: hoe gaan we het organiseren? Wat gebruiken we om te plannen, hoe houden we onze tijd bij en zorgen we dat we niet over de uren heen gaan? En als we dingen gaan ontwikkelen, wat gebruiken we daar dan voor? Gaan we verschillende tools koppelen en zo ja hoe dan?

Er zijn enorm veel tools waarmee je kunt werken. Trello, Asana, Basecamp, Github, Toggl, Harvest, Slack en Glip, bijvoorbeeld. En dat zijn er maar een paar. Hoe vind je de juiste voor jou/jullie?

Lisette, Josien en Rick werken alle drie met andere mensen samen, en alle drie in verschillende constructies. Zij vertellen ons graag welke tools zij gebruiken, wat de sterke en minder sterke kanten zijn en hoe zij ze optimaal inzetten om projecten tot een succes te maken.

Bio Rick Spaan
"Al sinds het allereerste begin van Joomla! maak ik gebruik van dit fantastische CMS. Met mijn bedrijf R2H is Joomla dan ook de backbone van veel van onze websites. Ik geloof in een stabiel en schaalbaar platform en Joomla is naar mijn mening nog steeds het beste systeem hiervoor. Naast de Joomla-websites en webshops, maakt R2H ook maatwerkapplicaties en IoT-oplossingen en verzorgen we de online marketing voor onze klanten. Met mijn presentaties hoop ik anderen te inspireren en waardevolle tools en tips te geven."

Wat gaat Rick doen tijdens The Toolkit Sessions:
"Binnen R2H gebruiken wij verschillende tools om ons werkproces te stroomlijnen. Eén van de belangrijkste tools is toch wel Paymo. Hiermee regelen wij onze urenregistratie en (terugkerende) facturatie voor onze projecten. De rede waarom wij Paymo zijn gaan gebruiken is toch wel de eenvoud en lage kosten. Desondanks wordt het systeem steeds uitgebreid en biedt het veel opties en mogelijkheden. In mijn presentatie laat ik graag beknopt de mogelijkheden zien en zal ik uitleggen hoe wij het systeem gebruiken in onze organisatie. Spoiler: deze geweldige tool is voor 1 account gratis! Een prima begin voor de kleine ondernemer die zijn projecten eenvoudig en overzichtelijk wil beheren!"

3. Money, money, money...bird

Presentatie door Annetje Tielemans (Tielemans Administraties)

De ZZP’ers in het Joostock-team gebruiken allemaal Moneybird voor de facturering. Wij vinden het een superfijn programma, dus we vinden het fijn dat Annetje haar kennis met ons wil delen. 

Annetje Tielemans:
"In 2011 ben ik gestart met mijn bedrijf Tielemans Administraties. Een boekhoudkantoor voor de eenmanszaak en de kleinere MKB bedrijven. Momenteel heb ik een zeer gevarieerd cliëntenpalet van thuiskapster, ict’er, coaches, masseurs tot juristen en een advocatenkantoor. Ik hou me bezig met het boeken of controleren van de administraties en het verzorgen van de daarbij behorende belastingaangiftes zoals de btw-aangifte en aangifte inkomstenbelasting."

In mijn praktijk werk ik met diverse boekhoudpakketten zowel online als stand alone.
In 2013 ben ik via Sitemix in aanraking gekomen met Moneybird.

Wat gaat Annetje doen tijdens haar presentatie:
Moneybird was in 2013 nog een zeer eenvoudig administratiepakket waarmee je de verkoopfacturen kon maken en je inkoopfacturen kon inboeken. Via een kasstroomoverzicht en een resultatenrekening kon je zien wat er per maand of kwartaal was omgezet en welke bank of kasmutaties er waren geweest.

In die tijd was Moneybird al bezig om zich verder te gaan ontwikkelen.In die 6 jaar is Moneybird inmiddels uitgegroeid van een veredeld kas- en bankboek naar een volwaardig boekhoudprogramma waar de boekhouder/accountant mee uit de voeten kan. En ze zijn nog steeds in ontwikkeling.

Tijdens de presentatie zal Annetje de basishandelingen laten zien van het boekhoudpakket en wat meer vertellen over de diverse koppelingen die kunnen worden gemaakt met externe bedrijven voor bijvoorbeeld tijdschrijven, incasso’s en bankmutaties.

4. Vraag maar raak

Alle sprekers

Ruimte om aan alle sprekers al je vragen voor te leggen.

5. Tijd voor een drankje!

Na afloop is er nog een uurtje de tijd om gezellig iets te drinken. Wie wil kan mee gaan eten in de stad (geef dat aan als je je kaartje bestelt, we moeten namelijk reserveren; kosten eten zijn € 17,50 p.p. exclusief drank, en er komen verschillende gerechten op tafel waar iedereen uit kan kiezen).

Koop nu je kaartje!